Praktische tips voor als je met infrarood therapie huidveroudering wilt behandelen

Huidveroudering is een natuurlijk proces, maar dat betekent niet dat we het zo maar moeten accepteren. Met infrarood therapie huidveroudering tegengaan wint namelijk snel aan populariteit. Deze therapie is steeds populairder aan het worden, omdat het een effectieve en natuurlijke manier is om de huid te vernieuwen. In deze blog geven we vijf tips voor als je met infrarood therapie huidveroudering wilt behandelen.

Kies voor een goede golflengte

Infrarood licht wordt opgedeeld in verschillende golflengten en elke golflengte heeft zijn eigen eigenschappen. Voor de behandeling van huidveroudering zijn vooral de golflengten tussen de 600 en 1300 nanometer geschikt. Deze golflengtes dringen door tot in de diepere lagen van de huid en stimuleren de celvernieuwing. Kies dus altijd voor een infrarood therapie apparaat met een goede golflengte.

Bouw de behandeling op

Begin altijd rustig aan met de behandelingen en bouw dit langzaam op. De huid moet namelijk wennen aan de infraroodstraling. Begin met 5 tot 10 minuten per dag en verhoog dit langzaam naar 20 tot 30 minuten per dag. Geef de huid ook voldoende tijd om te herstellen tussen de behandelingen door.

Gebruik een goede intensiteit

Hoe intens de infraroodstraling moet zijn, is afhankelijk van het huidtype. Mensen met een lichte huid hebben bijvoorbeeld minder intensiteit nodig dan mensen met een donkere huid. Kijk dus altijd goed naar de instructies van het apparaat en start altijd met een lage intensiteit om te voorkomen dat de huid verbrandt.

Zorg voor de juiste afstand

De afstand tussen het apparaat en de huid is ook van groot belang. Als de afstand te groot is, dan dringt de infraroodstraling niet diep genoeg door in de huid. Als de afstand te klein is, dan kan de huid verbranden. Kijk dus altijd goed naar de instructies van het apparaat en hou de juiste afstand aan.

Gebruik de therapie regelmatig

Infrarood therapie is geen wondermiddel dat direct resultaat oplevert. De behandelingen moeten regelmatig worden uitgevoerd om effect te hebben. Plan de behandelingen bijvoorbeeld drie tot vier keer per week in, verspreid over de week, voor het beste resultaat.

SamenvattingĀ 

Als je huidveroudering wilt behandelen met infrarood therapie, dan is het belangrijk om een apparaat met de juiste golflengte kiezen, de behandeling rustig op te bouwen, de juiste intensiteit te gebruiken, de juiste afstand aan te houden en de therapie regelmatig te gebruiken. Door deze vijf tips op te volgen, behaal je het beste resultaat en stimuleer je de celvernieuwing van de huid op een natuurlijke manier.

 

Bron: www.loptimize.nl

Posts created 19

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top