Badkamer

Handige tips voor het kiezen van de juiste tegels in je badkamer!

Ben je van plan om je badkamer een nieuwe look te geven? De basis voor een prachtige badkamer leg je met de juiste badkamertegels. Maar het kan lastig zijn om een perfecte keuze te maken met zoveel beschikbare opties. Lees verder en ontdek onze handige tips die je helpen om de juiste beslissing te nemen. 

Bepaal je gewenste stijl

Bedenk welke stijl je mooi vindt voor de badkamer in je woning. Is dat modern, traditioneel of iets daartussenin? Denk ook aan de kleuren en patronen die je aanspreken en zoek inspiratie in tijdschriften of online om je keuze makkelijker te maken.

Let op de tegelgrootte

De grootte van de tegels heeft invloed op de uitstraling van je badkamer. Grote tegels kunnen de ruimte groter laten lijken en een moderne look geven, terwijl kleinere tegels juist een meer traditionele uitstraling hebben en geschikt zijn voor kleinere ruimtes. Denk naast de grootte ook aan het materiaal en de kleur van de tegels.

Maak de juiste materiaalkeuze

Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor badkamertegels. Betonlook tegels geven een stoere en moderne uitstraling, houtlook tegels zorgen voor warmte zonder het onderhoud van echt hout, marmerlook tegels stralen luxe uit en steenlook tegels bieden een natuurlijke uitstraling zonder de extra kosten en het onderhoud van echt natuursteen. Kies voor praktisch en duurzaam materiaal dat past bij jouw smaak.

Wat kleur doet met je badkamer

De kleurkeuze van de tegels beïnvloedt de sfeer van je badkamer. Kies een kleur die past bij het geheel van de badkamer of kies een kleuraccent die juist zorgt voor contrast. Weet dat lichte kleuren een ruimtelijk effect in de badkamer creëren, terwijl donkere kleuren zorgen voor een knusse en intieme uitstraling. Houd verder rekening met de hoeveelheid natuurlijk licht in je badkamer, omdat dit van invloed kan zijn op hoe de kleuren eruitzien.

Waarop moet je nog meer letten?

Let bij het uitkiezen van nieuwe tegels niet alleen op hun uiterlijk, maar ook op hun duurzaamheid en stevigheid. Goedkope tegels lijken misschien aantrekkelijk, maar als ze snel beschadigd raken, kunnen de kosten op de lange termijn oplopen. Het loont om te investeren in hoogwaardige tegels die aansluiten bij jouw persoonlijke stijl en behoeften. Heb je kinderen of ouderen in huis? Kies dan voor tegels met een antislipoppervlak om uitglijden te voorkomen.

Welke badkamertegels kies jij?

Neem jouw persoonlijke stijl, de tegelgrootte, het materiaal, de kleur en de afwerking in overweging. Denk ook aan de hoeveelheid natuurlijk licht en praktische aspecten zoals onderhoud. Maak een weloverwogen keuze en creëer jouw droombadkamer. Weet je al welke tegel het beste bij jou zal passen?

Posts created 19

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top